Csoóri Sándor Alap

CSSP-NEPTANC-MO-2020-0497 PÁLYÁZATI BESZÁMOLÓ

Jásztánc Alapítvány

Százszorszép Gyermektáncegyüttes

CSSP-NEPTANC-MO-2020-0497

Kecske is, Káposzta is, százszorszép is

Rövid szöveges összefoglaló

A Jásztánc Alapítvány Százszorszép Gyermeknéptáncegyüttesének „Kecske is, káposzta is, százszorszép is” című pályázatát 800 ezer Ft-tal támogatta a Csoóri Sándor Alap, melyet ezúton köszönünk. A támogatás nélkül nem tudtuk volna ilyen összegben programokat megvalósítani a gyermeknéptáncegyüttes tagjainak.

A tervezetthez képest kevesebb összegű támogatást kaptunk, ezért módosultak a költségek, továbbá a covid helyzet miatt a programok is minimálisan változtak. Mindezek miatt vált szükségessé a módosítás.

A projekt keretében a Százszorszép Táncegyüttes rendszeres, heti próbáit megtartottuk, ehhez szükséges táncoktatási tevékenységeket finanszíroztunk. A terveknek megfelelően ellátogattunk a helyi általános iskolákba és óvodákba, hogy a kisebb korosztálynak is kedvet adjunk a néptánchoz és népszerűsítsük tevékenységünket. A covid helyzet azt tette lehetővé, hogy a Jászapáti Jászsági Randevú keretében Néptáncgálát tartsunk, ahol felléptek a tánccsoport tagjai. Műsorunk címe volt a KECSKE IS, KÁPOSZTA IS, SZÁZSZORSZÉP IS.

Szakmai tanulmányút keretében ellátogattunk Hevesre két alkalommal, amihez szakmai tárlatvezetés párosult kézműves foglalkozással, valamint autóbusz költség.

2021.07.24-én színvonalas és tartalmas élő népzenés táncházat tartottunk a Jászapáti Művészetek Házában.

A projekt eredményeként a Százszorszép Táncegyüttes rendszeres, heti próbáit megtartottuk a megfelelő oktató közreműködésével. ellátogattunk a helyi általános iskolákba és óvodákba, hogy a jászapáti gyerekek körében népszerűsítsük a néptáncot. A Jászsági Randevú keretében Néptáncgálát tartottunk a több 100 fős közönség előtt. Ez a mostani covid helyzetben már nagyon szükséges volt a gyermekek és a vendégek részére egyaránt. A 2 hevesi kirándulás még jobban összekovácsolta a táncegyüttes tagjait. Ugyanilyen eredményesre sikerült a táncház is, ami élő zenével valósult meg. A Jásztánc Alapítvány támogatásával új viseletet kapott a gyermektáncegyüttes.

A Csoóri Sándor Alap támogatás nélkül nem tudtunk volna ilyen programokat megvalósítani a néptáncegyüttes tagjainak. A projekt eredményeként a programok hozadékaként a tánccsoport tagjai sokat fejlődtek tánctudásban és ezen programelemek hatására közösségi élményekben is gazdagodtak.